fbpx

Lukë Matrënga

Gjon Nikollë Kazazi

Zef Skiroi

Anonimi i Elbasanit

Anonimi i Elbasanit, 1761

Anonimi i Elbasanit, 1761

Anonimi i Elbasanit, 1761 (Transliteruar nga Robert Elsie) Transliterated text of the Elbasan Gospel Manuscript Anonimi i Elbasanit, 1761 - Page 02 (Matthew 26:01-05 = 02.04-17) të shenjtënuashimenë të prem ten e madhe. o të bekuam të kër shtenë. thiri Krishti zoti...

Simon Kazanxhiu

Bekim Lumi

Shakespear-i dhe Kanuni i Lekë Dukagjinit

Shakespear-i dhe Kanuni i Lekë Dukagjinit

 Bekim Lumi: SHEKSPIRI DHE KANUNI I LEKË DUKAGJINIT Një studim krahasues i tragjedisë Makbethi të William Shakespear-it në kontekst me kodin zakonor shqiptar “Kanuni i Lekë Dukagjinit”. Botim dygjuhësh: shqip dhe anglisht Prishtinë, 2019 © Familja e Bekim Lumit...