fbpx

Besimi Ortodoks

Shën Joan Sinaiti: Shkalla

Shën Joan Sinaiti: Shkalla

Autori: Shën Joan Sinaiti Titulli: SHKALLA  (Përktheu nga greqishtja e vjetër Atë Foti Cici). Shën Joan Sinaiti lindi në vitin 579 pas Krishtit në Siri dhe vdiq më 649 në Egjipt. “Përveç Biblës dhe librave të shërbesave, asnjë vepër tjetër në Krishterimin Lindor nuk...

Mbi pendesën, N. Janakopoulos

MBI PENDESËN Me etërit në udhën e pendimit At Nikodhimos Janakopoulos * * * “Pastrohuni krejt dhe gjithmonë. Sepse me asgjë nuk gëzohet Perëndia sesa me ndreqjen dhe shpëtimin e njeriut, për hir të të cilit ekziston e gjithë fjala dhe gjithë misteri për t’u bërë...

Mbi rrëfimin, N. Janakopoulos

EJANI TEK UNË... At Nikodhimos Janakopulos EJANI TEK UNË... Përafrim në Misterin e Pendesës dhe të Rrëfimit “Ejani tek unë të gjithë sa jeni të lodhur e të ngarkuar, edhe unë do t’ju shplodh... mësoni prej meje se jam i butë dhe i përulur në zemër, dhe do të gjeni...

Ikonografi

Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri (Theofan Popa)

Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri (Theofan Popa)

   Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri    ( PDF ) Icônes et miniatures du Moyen âge en Albanie    ( PDF )   Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri    ( HTML ) Icônes et miniatures du Moyen âge en Albanie     ( HTML ) Theofan Popa, (1974) © Shtëpia...

Ikona – afreske në Shqipëri

Kërkojmë një bashkëpunëtor, i cili të marrë përsipër vullnetarisht seksionin e Ikonografisë, për ta plotësuar me ikona e afreske nga kishat e Shqipërisë.  Lidhje : Afreske te Kishes se Shen Kollit, Daullas, Libofshe, Fier. (Adriana Mile)...

Predikime Audio