Select Page

Papa Kristo Negovani

PETRO NINI LUARASI

IMZOT VISARION XHUVANI

VEPRA, 2007

VEPRA, 2007

Vepra e Fortlumturisë së Tij, Dr. Vissarion Xhuvani 1. Për Kishën Ortodokse Shqiptare 2. Në Kuvendin e Shqipërisë 3. Për jetën dhe veprën Përgatitur nga: Nos Xhuvani & Pavli Haxhillazi Tiranë, 2007. LIBRI NË SHFLETUES LIBRI NË PDF      ...

Na flet Visarion Xhuvani, 2008

Na flet Visarion Xhuvani, 2008

Nos Xhuvani – Pavli Haxhillazi Tiranë, 2008. Pjesa e parë e librit (84 faqe) paraqet pesë trajtesa të Imzot Visarion Xhuvanit, shkruar në vitet 1926-1937, të cilat paraqesin platformën e tij kombëtare për një Kishë të pavarur në Shqipëri. Pjesa e dytë (f. 85-193)...

Legjislacioni

Jeta Kristiane (1939-1944)

Jeta Kristiane I

Jeta Kristiane I

Jeta Kristiane I (Revistë fetare e përmuajshme – organ i KOASh-it) Numrat 1-12 (mars 1940 – shkurt 1941) Pesë vëllimet e Jetës Kristiane u dhuruan të skanuara nga znj. Zografa Kokthi dhe vëllai i saj, z. Llazar Nushi, si trashëgimi e babait të tyre, Vlash Nushi. LIBRI...

Jeta Kristiane II

Jeta Kristiane II

Jeta Kristiane II (Revistë fetare e përmuajshme – organ i KOASh-it) Numrat 1-10 (mars 1941 – dhjetor 1942) Pesë vëllimet e Jetës Kristiane u dhuruan të skanuara nga znj. Zografa Kokthi dhe vëllai i saj, z. Llazar Nushi, si trashëgimi e babait të tyre, Vlash Nushi....

Jeta Kristiane III

Jeta Kristiane III

Jeta Kristiane III (Revistë fetare e përmuajshme – organ i KOASh-it) Numrat 1-12 (mars 1942 – shkurt 1943) Pesë vëllimet e Jetës Kristiane u dhuruan të skanuara nga znj. Zografa Kokthi dhe vëllai i saj, z. Llazar Nushi, si trashëgimi e babait të tyre, Vlash Nushi....

Jeta Kristiane IV

Jeta Kristiane IV

Jeta Kristiane IV (Revistë fetare e përmuajshme – organ i KOASh-it) Numrat 1-12 (mars 1943 – shkurt 1944) Pesë vëllimet e Jetës Kristiane u dhuruan të skanuara nga znj. Zografa Kokthi dhe vëllai i saj, z. Llazar Nushi, si trashëgimi e babait të tyre, Vlash Nushi....

Jeta Kristiane V

Jeta Kristiane V

Jeta Kristiane V (Revistë fetare e përmuajshme – organ i KOASh-it) Numrat 1-8 (mars 1944 – dhjetor 1944) Pesë vëllimet e Jetës Kristiane u dhuruan të skanuara nga znj. Zografa Kokthi dhe vëllai i saj, z. Llazar Nushi, si trashëgimi e babait të tyre, Vlash Nushi. LIBRI...

Kisha Shqiptare

Arti Kishtar

Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri (Theofan Popa)

1. Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri (SHFLETUES) 2. Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri (PDF) Icônes et miniatures du Moyen âge en Albanie    ( PDF )   3. Ikona dhe miniatura mesjetare në Shqipëri    ( HTML ) Icônes et miniatures du Moyen âge en...

Ikona – afreske në Shqipëri

Kërkojmë një bashkëpunëtor, i cili të marrë përsipër vullnetarisht seksionin e Ikonografisë, për ta plotësuar me ikona e afreske nga kishat e Shqipërisë.  Lidhje : Afreske te Kishes se Shen Kollit, Daullas, Libofshe, Fier. (Adriana Mile)...